Jaarverslag 2016

Bezoekers

Dit seizoen hebben wij 4196 bezoekers, zowel individueel als in groepsverband, mogen verwelkomen. Dit is een stijging van 20% vergeleken met 2015. In groepsverband zijn er 789 bezoekers geteld, waarmee het groepsbezoek met 25% is gestegen t.o.v. 2015.

Uit een steekproef (6%) naar de herkomst van de bezoekers blijkt, dat slechts 29% uit   Middelburg of Vlissingen komt en de rest buiten Walcheren. Het overgrote deel van deze bezoekers kwam van de lokale campings en hotels. De kostbare en intensieve verspreiding van onze folders werpt dus wel degelijk zijn vruchten af. 

Vrijwilligers

Dit seizoen hebben 38 vrijwilligers zich naast Jo DumonTak zich met hart en ziel voor het Panorama Walcheren ingezet in verschillende disciplines.
Jo heeft twee assistent schilders en de ontvangst van de bezoekers is verzorgd door 29 receptionisten, die in paren wekelijks dienst hebben gedaan.
De locatie en de inrichting wordt door 5 technische mensen elke maandag up to date gehouden.
De PR, sociale media, de website en de winkel wordt door 3 medewerkers verzorgd.
Door verschillende omstandigheden is er een licht verloop (5) geweest op een toch al krappe bezetting.

Wij zijn continu op zoek naar receptionisten en versterking voor het PR-team.

Het team is heeft dit jaar weer een vaartocht gemaakt met de Scaldis over de Oosterschelde. In het seizoen zien de medewerkers elkaar slechts sporadisch en de vaartocht is ook deze keer weer “misbruikt” om lekker bij te kletsen en plannetjes in te brengen.

Vrienden van het Panorama

Dit seizoen hebben zich 38 Vrienden in laten schrijven. In september is voor deze Vrienden, sponsors, medewerkers en bestuur in het atelier een bijeenkomst georganiseerd, waar Jos Pielage een uiteenzetting heeft gegeven over de techniek van het Panorama-schilderen. Het meest recente doek van Middelburg is hier als uitgangspunt gekozen. Peter van den Hooven heeft het gezelschap aan de hand van detailfoto’s door middeleeuws Middelburg geleid.

De Winkel

Het best, qua volume, (stuks) zijn de ansichtkaarten verkocht en qua omzet in geld de boeken.

Projecten

– Educatie
In het kader van het project “kunsteducatie” zijn er o.l.v. Bolly Kriekhaus 9 schoolklassen uit het lager en middelbaar onderwijs geweest, die met hun leerkrachten hebben geschilderd en getekend in het atelier.

Exposities;
Medewerkers en derden, die op enig gebied van de kunst actief zijn, worden in de gelegenheid gesteld op locatie hun werk te exposeren. Dit seizoen hebben er 5 exposities plaatsgevonden.

•Schilderwerken van Marijke Kluijtmans, Frans van der Hagen en Jos Pielage.
•2-3D plastieken van Cees Beindorff en Tim van Eenennaam
•Fotografisch werk van Marijke en Peter van den Hooven

Evenementen en recepties;
Drie recepties incl. catering, één boekpresentatie, één clubevenement en één project voor het onderwijs van Galerie Maritiem hebben dit seizoen plaatsgevonden.

Plannen voor 2017

•De lancering  van het Panorama Middelburg in het kader van 800 jaar Middelburg
•Het opstarten van een PR actie met landelijke dekking.
•Idem een aktie voor het werven van vrijwilligers
•Herschikking van de opstellingen van de doeken, herinrichting van de locatie.
•Het installeren van een doorlopende videopresentatie van de “making off”