Wissel expositie

De wissel exposities worden opeenvolgend gehouden van de start tot het einde van het openings seizoen.

Er is een speciale ruimte beschikbaar, waar kunstenaars een periode van 6 tot 8 weken kunnen exposeren. Deze expositie faciliteit wil in eerste instantie een podium bieden aan beeldend kunstenaars uit de regio. Het werk kan variëren van heel klassiek tot abstract en is vaak direct gerelateerd aan Walcheren, geïnspireerd op de zee, duinen, natuur of al het andere dat Walcheren te bieden heeft.

U kunt de wissel-exposities bekijken tijdens de openingstijden van Panorama Walcheren.

Tijdens de wintermaanden kunnen vrijwilligers van Panorama walcheren hun werk in de wissel-expositie ruimte laten zien.

ZOMER EXPOSITIE BIJ PANORAMA WALCHEREN


25 September tot 6 november 2020

EXPOSANT IS ILSE VAN LOO

Ilse van Loo-Remijn

Beeldend kunstenares Ilse van Loo is lid van CBK Zeeland.

Zie ook www.inenuitdekunst.nl 

E-mail: ilsevanlooremijn@gmail.com

Beeldend kunstenares, Ilse van Loo, legt vast wat zij voelt en beleeft. Soms realistisch, soms abstract, maar altijd is de zichtbare werkelijkheid het uitgangspunt.

Die zichtbare werkelijkheid wordt vertaald in vorm, kleur, compositie en structuur. Ilse is een veelzijdig kunstenares. Haar creativiteit krijgt vorm op papier, op doek, in teksten, op foto of als film.

Belangrijke inspiratiebronnen zijn het water en de zee.

Op dit moment maakt Ilse drieluiken, waarbij de drie losse panelen in elkaar overgaan en één geheel vormen.

Op zaterdag 14 en zondag 15 november 2020 doet ze mee aan de landelijke open atelier dagen.

15 Augustus  tot 20 September 2020

EXPOSANTEN

  • Leo Groenleer
  • Sylvia Radius

Leo Groenleer

Kunstenaar Leo Groenleer laat bij Panorama Walcheren “Botanische tekeningen en Aquarellen” zien.

Voor Leo Groenleer is de liefde voor tuinen, bloemen, planten en de natuur in het algemeen de basis van zijn hobby “Botanisch tekenen en aquarellen”. Zijn tekeningen en aquarellen zijn allemaal gemaakt van planten en bloemen die bij hem thuis in de tuin te vinden zijn.

Botanische kunst: botanische tekeningen of schilderingen van een plant tonen gedetailleerde en wetenschappelijk verantwoorde weergave van een plant of delen van een plant, met aandacht voor de specifieke kenmerken van die de plant.


Sylvia Radius  (geboren 1961 – Zeeuws Vlaanderen)

Kunstenares Sylvia Radius). Zij studeerde Beeldende Vorming en Kunstgeschiedenis in Tilburg. Zij was vanaf 1986 vele jaren docent Beeldende Vorming. Nieuwsgierig naar nieuwe technieken verdiepte zij zich in Chinees Japans penseelschilderen ofwel SUMI-E. Bij het Cultuurhuis Kuiperspoort in Middelburg geeft zij modeltekenen en sumi-e.

Ze werkt figuratief, het liefst naar levende modellen of onderwerpen uit de natuur. SUMI-E betekent: schilderen met inkt op rijstpapier. Het is de kunst van het weglaten en de beheersing van het penseel.


3 juli t/m 9 augustus 2020

EXPOSANTEN

  • Eelkje Wouda
  • Peter de Kam
  • Henk Maas
  • Petra de Jonge
  • Heleen Peters

VAN:

“Stichting schildercursus Vlissingen”

Bij deze vijf exposanten is het Walcherse landschap, wolken en met name de zee een belangrijke inspiratie voor hun werk.

Eelkje Wouda laat zich graag inspireren door de zee. Voorheen het water rond de Nederlandse Antillen en na haar komst in NL de Zeeuwse kust. Zij werkt voornamelijk met olieverf op doek of paneel. Bereikbaar: T. 06-37425191; E. ikewouda@hotmail.com

Peter de Kam is geboren (1940) en getogen in Domburg op Walcheren. Schilderen is al 20 jaar zijn hobby. Peter haalt zijn creativiteit uit de vele facetten van zee, het licht en het Walcherse landschap. Hij werkt met olieverf. Bereikbaar: T. 06-191352140; E. padekam40@gmail.com

Henk Maas eveneens een Zeeuwse kunstenaar. Hij werkt graag in de zomer op locatie, maakt daar een tekening of een schets en werkt deze schetsen in de winterperiode uit op doek. Zijn materiaal is olieverf op waterbasis. Bereikbaar: T. 0118-592346; E. marmaboe@hotmail.com

Petra de Jonge is geboren in Utrecht, maar woont al ruim 50 jaar in Zoutelande op Walcheren. Na lessen bij verschillende leraren en werken met verschillende technieken(tekenen, aquarel, acryl, olieverf) richt zij zich nu op portretkunst. Voor deze expositie is gekozen voor ‘zomerse zeegezichten’ . Bereikbaar: T. 0118-562008; E. petradejonge@hotmail.com

Heleen Peters is geboren en opgegroeid in Vlissingen. Evenals de andere exposanten gehecht aan het Zeeuwse licht, de luchten en de zee. Heleen werkt met olieverf op waterbasis. Bereikbaar: T. 0118-464683; E. hnpeters@zeelandnet.nl