In de reeks wisselexposities van het Museum Panorama Walcheren is het de beurt aan twee kunstenaars, waarvan er één verbonden is als vrijwilliger aan het Panorama. Vanaf 1 april 2022 wordt hun meest recente werk getoond.

De deelnemers aan deze expositie zijn:
Frans van der Hagen: landschappen in olieverf
Cees van der Woude: aquarellen (zie zijn website)

Frans van der Hagen is sinds 2010 vrijwilliger van het Panorama en heeft zijn landschappen al eerder hier getoond. De laatste tijd werkt hij vooral aan schilderijen in olieverf op doek en tekeningen van Walcheren. Hij volgt al een jaar of tien schilderlessen van Panorama-grondlegger Jo Dumon Tak.

Hij exposeerde onder andere bij Total, het Gasthuis en het Polderhuis Westkapelle. Hij won de schildersuitdaging ”Kerktoren van Oostkapelle“ en kreeg een eervolle vermelding bij de Domburgse schildersweek.

Cees van der Woude (1961) stopte begin 2020 na dertig jaar automatisering met fultime werk en kan zich nu dus meer toeleggen op schetsen en schilderen. Geboren noch getogen in Vlissingen, maar wil er niet meer weg.

Hij schildert al sinds begin jaren negentig en legt zich de laatste jaren toe op urban sketching en het maken van aquarellen. En dan niet van dat truttige, maar liefst een beetje rauw. Net als zijn woonplaats Vlissingen: een prachtige, “ruwe bolster” stad aan zee. De meeste foto’s worden vanaf de boulevard gemaakt; van de zeereuzen die vlak langs het badstrand varen of de altijd indrukwekkende zonsondergangen. Achter de boulevard is echter nog veel meer moois en dat legt hij graag vast.