Simon Balyon en Michiel Paalvast

11 mei - 17 juni

Home  

 


Deze Wissel-expositie is ingericht door; Simon Balyon en Michiel Paalvast.


Simon Balyon en Michiel Paalvast zijn beide kunstschilder, geïnspireerd door de Haagse school. De expositie is van vrijdag 11 mei t/m zondag 17 juni.


Simon Balyon

Simon Balyon ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie om te schilderen. Hij groeide op in een artistieke famillie, hij is de jongste van zeven kinderen. Zijn broers zijn hooggewaardeerde kunstschilders en grafisch ontwerpers.

Simon is in staat om zowel op zijn atelier als in de natuur of aan de kust de verschillende seizoensstemmingen op doek of paneel tot uiting te brengen. Zijn liefde voor de natuur is terug te zien in zijn schilderijen. De composities van zijn winterlandschappen, zomerlandschappen en strandgezichten geven de schoonheid van de natuur op een bijzondere wijze weer. Zijn schilderijen zijn goed uitgebalanceerd en stralen rust en stilte uit.

Het werk van Simon Balyon is vertegenwoordigd in kunsthandels in Amerika, Canada en Europa. Veel vooraanstaande kunstkenners en verzamelaars zijn in bezit van zijn werk.

Zijn schildersstijl is sterk beïnvloed door de impressionistische en romantische school. Hij bestudeerde schilderijen van bekende meesters uit verschillende musea en is vooral geïnteresseerd in de stijl van de Haagse School.

De moeder van Simon is Scheveningse, haar vader heeft altijd op een bomschuit gevaren, dit is de reden waarom u regelmatig schilderijen ziet met de afbeelding van de kust van Scheveningen en de bomschuiten.

Simon heeft gewerkt met André Balyon, Nanne Balyon, Hans van Moerkerken, Kees Roosenboom en Marc Rieu. Regelmatig zoeken de kunstschilders elkaar nog op om gezamenlijk studies in de natuur te maken en elkaar te inspireren.


Contact; s.balyon@chello.nlMichiel Paalvast

Mijn werk omvat studies naar de natuur, onderzoeken naar de aard van het schilderij, het schilderen en de schilder. Verandering is een logisch gevolg van het vele schilderen, het levert steeds nieuwe inzichten en vaardigheden op.

Ik zie schilderen als een soort meditatie, het gaat om de balans tussen actieve betrokkenheid en bewust loslaten. Een schilderij moet op zichzelf kunnen staan, maar je kan het nooit los zien van zijn eigen tijd en de geschiedenis. In elk beeld verschuilen zich honderden voorgangers. Subtiel verschijnen ze op verschillende manieren in mijn werk. Bijvoorbeeld al in de techniek van het opzetten van een schilderij, maar ook in de manier van schilderen of in beeld citaten. Een aantal van mijn bronnen zijn diep geworteld in de geschiedenis van de Nederlandse schilderkunst. Wortels die raken aan de 17de eeuwse landschapschilders, de romantische school en de Haagse school”.


Contact; michiel@paalvast.nl

                         Panorama Walcheren    |    De Willem Ruysstraat 102    |   4381 NK   |   Vlissingen