‘Landschappen‘

31 mei - 07 juli

Home  

 


Deze Wissel-expositie met het thema landschappen is ingericht door;

Philip Veurink en is te bezoeken van van 31 mei tot en met 07 juli 2019.

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van Panorama WalcherenPhilip Veurink


Philip Veurink woont en werkt in Middelburg. Na zijn opleiding aan de academie voor beeldende kunsten” St. Joost” te Breda, heeft hij voortdurend gewerkt met diverse technieken. Hij heeft aan verschillende exposities deel genomen. Recentelijk was zijn werk te zien in de exposities “ Achter de gerania”, “ Daar beweegt iets “ en in de Bibliotheek Zeeland met portretten. Naast schilderen houdt hij zich ook bezig met andere disciplines zoals keramiek. Daarnaast geeft hij ook cursussen tekenen/schilderen.


Thema’s in zijn werk zijn:

Het landschap:

Hier is de realiteit of een interpretatie van de werkelijkheid uitgangspunt. Het landschap wordt in al zijn variatie geschilderd, soms verstilde natuur, dan weer stormachtige taferelen. Als drager van het beeld kan dat papier zijn, voor acrylverf. Of doek, als olieverf het medium is. Uiteindelijk bepalen kleur en gelaagdheid het beeld.


Het portret:

In zijn portretten zoekt Veurink naar een schilderachtige, tere manier om het onderwerp puur als portret te behouden, met elk een eigen sfeer.

Ieder doek staat op zichzelf en elke gelijkenis berust op toeval. In dunne lagen verf wordt het portret opgebouwd, net zolang tot het resultaat staat, het schilderplezier staat hierbij voorop, kleine onvolkomenheden dragen bij aan de sfeer in het werk.


Collages:

Over de collages, die ook het portret als thema hebben, zegt Veurink:

“Een zoektocht naar het uit de context halen van een foto en deze een nieuwe betekenis geven”. Door de combinatie foto/schilderij krijgt de gefotografeerde figuur een andere betekenis. Het originele doel wordt vervangen door een nieuwe realiteit.


Contact; pveurink@zeelandnet.nl


                         Panorama Walcheren    |    De Willem Ruysstraat 102    |   4381 NK   |   Vlissingen