Het Panorama

 

Gerealiseerde doeken:

1 Vlissingen;  Visserijhaven

2  Vlissingen;  Oude binnenhaven

3  Vlissingen;  Boulevard Bankert

4  Domburg;    Boulevard bij  badpaviljoen

5 Veere;         De Kaai

6  Oranjebos;  Bos de Manteling

7 Middelburg;  Zicht op Middelburg


In voorbereiding:

-- Middelburg;  Het blauwe uur


Nog te realiseren:

8   Westkapelle

9 Vrouwenpolder

10 Zoutelande/Dishoek

11 Oranjeplaat

                       Panorama Walcheren    |    De Willem Ruysstraat 102    |   4381 NK   |   Vlissingen            


Panorama Walcheren is een tentoonstelling van geschilderde impressies van diverse plekken op Walcheren. Van ieder van die plekken is een panorama gemaakt: een meer dan manshoog schilderij, dat in een halve of driekwart cirkel staat opgesteld, tot meer dan 40 meter lang.

Zo ontstaat voor de toeschouwer de beleving dat hij zelf op deze plaats aanwezig is; hij staat als het ware in de afbeelding. Er is met veel zorg aan gewerkt dat ieder van de panorama’s wel echt een ‘schilderij’ is gebleven waarin vooral de sfeer tot uiting komt. Want als je simpelweg de werkelijkheid naschildert, heeft dat anno 2015 weinig zin, fotografie en film kunnen dat veel beter.


Bij het schilderen is gekozen voor een stijl die wel nieuw-impressionistisch genoemd kan worden; het geschilderde is niet ‘fijn-realistisch’ maar geeft vooral de sfeer weer van de locatie op een bepaald moment, bij een bepaalde weersgesteldheid en in een bepaald seizoen


Omdat Walcheren een eiland is, zijn de meeste panorama’s zichten vanaf zee op de kust,

vanaf het strand of de dijk op zee en kust. Een enkele maal zijn ook panoramisch beelden weergegeven van het binnenland van het eiland.