Feel-Form-Face

16 augustus - 22 september

Home  

 


Deze Wissel-expositie is ingericht door: Anne-Lies Soet; grafiek,

Carla Kesteloo; fotografie en Annemiek Visser; schilderijen

Zowel Anne-Lies als Carla en Annemiek zijn in hun beeldende werk op zoek naar de ontmoeting met kleur, ruimte, omgeving en structuur.

Het zijn de prikkels die het creatieve proces in werking zetten

Anne-Lies Soet ( 1946)

HBO opleiding Textiel in Haarlem ( 1975) Daarna verhuisd naar Zeeuws Vlaanderen en werkzaam geweest t/m 2008 o.a. als docente Textiel/zeefdrukken in de kunsteducatie, later als directeur Z.I.K.V. en de laatste 20 jaar als full time directeur van het Gemeentelijk Instituut Toonbeeld in Terneuzen.

Mijn beeldend werk is naast het zeefdrukken uitgebreid met etsen, verschillende vormen van monotypes en fotografie.  En mijn natuurfoto’s geven een onophoudelijke bron van inspiratie. Daaruit gebruik ik details van o.a. rotsen, zeewier, korstmossen, koeienhuiden en oude landkaarten. De uitdaging zit in het experiment en zoektocht naar verbindingen in zowel vorm, kleur en structuur.


Contact; anne-liessoet@hetnet.nl


Carla Kesteloo (1953)

Werkte als docent beeldende vorming in het onderwijs en in de kunsteducatie.

Als geboren en getogen inwoner van Vlissingen heeft de zee een speciale plek in haar leven gekregen. Bovendien reist zij veel waarbij zij geïnspireerd wordt door de mens in zijn omgeving.

Als fotograaf wil zij de kijker nieuwsgierig maken door aandacht te vestigen op het bijzondere in het gewone, mensen met andere ogen laten kijken naar de wereld om ons heen.

Haar foto's weerspiegelen de schoonheid van de natuur, maar zijn tevens een ode aan de diversiteit van leven in het algemeen. 


Contact; carlakesteloo@kpnplanet.nl


Annemiek Visser - van de Woestijne (1948).

Opleiding: Rietveld academie Amsterdam (1966-1971).

Na mijn opleiding ben ik les gaan geven in Bergen op Zoom ('t Rijks   '71-'78) en in Middelburg (instituut voor kunstzinnige vorming (tot '2009)

Beeldelementen als kleur, structuur, ruimte en omgeving gebruik ik in mijn werken : 'luchten', 'bloemen', maar vooral 'de mens' (model/portret).

Bij 'mensen' is  'mijn verhaal' met deze mensen, hetgeen ik op doek wil vastleggen.

Werken van Matisse, Gauguin, Kees van Dongen en Rik Wouters zijn een grote inspiratiebron.


Contact;

                       Panorama Walcheren    |    De Willem Ruysstraat 102    |   4381 NK   |   Vlissingen