Berita Valk en Mark Louisse

03 augustus - 09 september

Home  

 


Deze Wissel-expositie is ingericht door: Berita Valk en Mark Louisse


Berita Valk; sculpturen van brons, steenmortel en keramiek en Mark Louisse; Kunstschilder, abstract, modern. De expositie is van vrijdag 03 augustus t/m zondag 09 september

Berita Valk

Berita Valk werkt vooral figuratief in klei of was.
Dier en mens inspireren haar om enerzijds strak en verfijnd te werken, met de nadruk op het lijnenspel of anderzijds juist spontaan om uitdrukking te geven aan een beweging of krachtige houding.
Het uiteindelijke materiaal, brons, steenmortel of keramiek dient dit te versterken.
Bronzen beelden hebben haar voorkeur, maar steenmortel of giethars houdt ook de grotere, monumentale, duurzame beelden bereikbaar voor een breder publiek.
Naast haar werkzaamheden als arts volgde zij de afgelopen decennia diverse workshops. In 2009 heeft zij de mogelijkheid om als mede-eigenaar van het Beeldhouwatelier Arnestein in Middelburg met beide handen aangegrepen, een belangrijke mijlpaal in haar verdere ontwikkeling als beeldend kunstenares.
In 2015 is zij gestart met de deelopleiding beeldhouwen aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.
Berita werkt vrij en intuïtief, maar maakt ook beelden en portretten in opdracht.
Haar beelden zijn te zien in haar atelier in Goes en Middelburg en daarnaast in galeries en tijdens verschillende exposities in binnen- en buitenland.


Contact; beritavalk@gmail.com
Mark Louisse

Mark Louisse maakt in zijn atelier in Amsterdam schilderijen waarbij hij de grenzen vervaagt tussen abstracte, moderne, impressionistische, figuratieve, street en comic art.

Schilderen is voor Mark Louisse een primaire levensbehoefte. Met passie iets unieks maken, dat staat centraal bij zijn werkwijze. Mark: ‘Het creëren is voor mij het mooiste wat er is. Het werk vervolgens de wijde wereld in laten trekken, dat is speciaal. Mensen die over jouw kunst praten, het ervaren wat mensen er in zien, is een bijzondere beloning’.

Het werk van Mark kenmerkt zich door veel kleur, abstracte vormen en diverse technieken

en materialen. Hij werkt met zowel acryl- als olieverf. Bewust geeft hij zijn werk geen naam:

‘Dat laat ik aan de uiteindelijke eigenaar over’.


Contact; markslouisse@gmail.com


                       Panorama Walcheren    |    De Willem Ruysstraat 102    |   4381 NK   |   Vlissingen