‘Zichtlijnen‘ 

30 maart - 06 mei

Home  

 


Wissel-expositie ‘Zichtlijnen’ is ingericht door : Jan van Breugel en Yuri van Zeijl.


Jan van Breugel; 2 dimensionaal, mixed media en Yuri van Zeijl; houten sculpturen.

De expositie was van vrijdag 30 maart t/m zondag 06 mei.

Jan van Breugel

Jan van Breugel onderzoekt de afhankelijkheid van waarneming en weergave. 

Kenmerken van het werk zijn: realistische verbeelding, vlakke weergave en de illusie van ruimte, verandering en gelijkvormigheid van beelden. Vanuit een beeldende invalshoek houd Jan zich de laatste jaren bezig met het onderzoek, en vastleggen, van het subjectieve karakter van onze waarneming gekoppeld aan verschillende manieren van weergave. Dit onderzoek resulteerde tot nu toe in meerdere collages, ontstaan vanuit projecten, waarin vier registratiewijzen te zien zijn.

Het werk FRONT-LINERS in samenwerking met Eddy Becquart en Peter Mareriën, mixed media registraties.


Contact: janvbr@gmail.comYuri van Zeijl

Het beeldhouwen en vele andere kunstuitingen werd Yuri met de paplepel ingegoten. Hij leerde viool spelen, later cello, en nam op de Vrije school in den Haag gretig deel aan de vele kunst- en handvaardigheids lessen. 

Toch heeft het lang geduurd voordat hij van de kunst zijn beroep maakte. 

Na een afgebroken studie geneeskunde kwam hij via een ludieke actie voor bouwkundigen in Delft in het zandsculptuur-wereldje terecht. Een aantal jaren verdiende hij zelfs zijn brood in dit rondreizende circus. Hier ontdekte hij zijn passie en aanleg voor het maken van sculpturen. 

Yuri ging ruim een jaar in de leer bij Marianne van den Heuvel in Amsterdam om zich te bekwamen in het bewerken van steen en ontwikkelde al snel een fascinatie voor het toeval, vaak omdat hij geïnspireerd raakt door vormen die toevallig aanwezig zijn in stukken steen of hout, of van allerlei afval dat hij tegen komt. Hij werkt bij voorkeur met afval, uit de bouw of sloop, van de bosbouw, wegenbouw (Piepschuim), omdat hij het een vervelend idee vindt als er speciaal voor zijn creatieve uitingen een boom werd gekapt of een deel van een berg werd afgegraven.


Contact; yurivanzeijl@gmail.com

                         Panorama Walcheren    |    De Willem Ruysstraat 102    |   4381 NK   |   Vlissingen